Nieuw blog!

Welkom om mijn blog.
Voorgaande blogs zijn te lezen op: http://gisellavanhelteren.weblog.nl/
maandag 9 januari 2012

Egmond 2012

Het is bijna traditie, het weekend van de 2de zondag in januari is het Egmond weekend. Een heerlijk lang weekend met duinen, strand, veel wind, veel bekenden en een hoop spotiviteit. Dit jaar helaas zonder Nanouk. Ze zit nog steeds in haar revalidatie en zou er niets aan hebben om met ons mee te gaan. Mijn schoonouders waren zo lief voor haar te zorgen terwijl wij weg waren.
Zoals ieder jaar hebben we vrijdagmiddag afgesproken met Ron en Yvonne, om gezellig te borrelen bij Van Speijk. Soort van opening van het weekend en de heren maken dan het nieuwe schema voor de Nijmeegse Loopschool. Gezien we lekker zaten hebben we ook meteen maar lekker een 4-gangen diner gegeten daar.
De volgende dag was de Egmond Pier Egmond al vroeg van start gegaan. We werden gewekt door sfeervolle (NOT!) muziek uit de luidsprekers. Na wat koffie en een ontbijtje zijn we toch maar ff naar het fietsen gaan kijken. Toen die allemaal vertrokken waren zijn we lekker een relaxed rondje gaan rennen samen (ja, één keer per jaar loopt Corné gezellig met mij mee!). Onderweg nog wat lokale bewoners tegengekomen. Rondje met Corné in Egmond


Bij terugkomst waren de fietsers massaal aan het binnenkomen, dat ging niet altijd helemaal goed:


Na een lekkere warme douche was het tijd om te shoppen! In het dorp ff Ron en Yvonne gebeld en die waren daar ook wel voor te porren. Zoals elk jaar weer een bezoekje gebracht aan Sporthuis Visser, waar ik mijn nieuwe ON's heb gekocht.


Hierna hebben we een heerlijke wandeling gemaakt over het strand en door de duinen. Het was vloed en het waaide enorm, heerlijk! Daarna lekkere warme chocolademelk op met slagroom.
De volgende dag was het wedstrijddag. Ik ging weer voor de kwart, dat was vorig jaar heel goed bevallen en nu weer. Eerst ff warm lopen met het rondje door het dorp, dan lekker het strand op, daar stond Corné me aan te moedigen.


Al heel vlug ga je de duinen in, alleen is die strandafgang zo steil, zo smal, zo met los zand bedekt dat het in polonaise naar boven wandelen was. Eenmaal bovenaan kon ik weer helemaal los. Ik heb voor deze klim ff gelapt op m'n Garmin. Ff 5km door de duinen en via de bloedweg weer naar het dorp om daar voor de deur bij Van Speijk te finishen. Corné stond me op te wachten met m'n jas erg fijn! Heerlijk gelopen! Kwart marathon Egmond.


Snel omkleden en Corné naar de start brengen. Ik besluit snel naar het strand te lopen om een poging te doen een mooi kiekje van Corné te maken. Tja dat is niet echt gelukt... Nadat Corn;e voorbij was ben ik eerst ff binnen op gaan warmen en daarna naar Ron en Yvonne gelopen om de eerste lopers alweer te verwelkomen en flink aan te moedigen voor het laatste stukje. Corné kwam al verassend vroeg voorbij en ik was natuurlijk weer te laat een fotootje te schieten. Gelukkig was Ron wel snel genoeg. Ik ging snel naar ons appartement om Corné op te vangen. Hij had een schitterend PR gelopen van 1.28.44 uur! Echt super gewoon! 's Avonds hebben we het weekend weer afgesloten met Ron en Yvonne door lekker te gaan eten bij de Schelp. Het was weer een heerlijk weekend en ik heb nu alweer zin in de editie van 13 januari 2013.

4 opmerkingen:

 1. Heerlijk weekend met mooie loopjes, wandelingen eten en sportiviteit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. geweldige prestatie Gisella. mooi PR gelopen. goed begin van een mooi hardloopjaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag blogger,
  Wij geven altijd zo hoog op over onze Leiden Marathon. Gewoon omdat wij er trots op zijn zo´n mooie loop te mogen organiseren in een mooie historische stad en een typisch Hollands decor.

  De Leiden Marathon is ontstaan uit lopers. Nog altijd denken wij vanuit dat perspectief als wij beslissingen nemen. De toeschouwers zijn leuk voor de lopers en niet alleen voor die paar toppers. Nee, onze gastvrijheid hier in Leiden e.o. strekt zich uit naar iedere deelnemer.

  En dan jij. Jij bent meer dan gemiddeld geïnteresseerd in een hardloopevenement. Jij beschrijft wat je ervaart, wat je meemaakt bij het hardlopen. Veel mensen genieten van jouw verhalen. Dat spreekt ons erg aan. Daarom willen wij jou van harte uit uitnodigen om eens te horen wat wij in Leiden gaan doen met de 25e editie en het NK Halve Marathon in huis.

  Wij willen jou “Leiden” van binnenuit laten zien.
  Waar is die start? Zo maar een plekje? Waar is de finish? Zomaar een plekje? Wie zijn dat nou, die mensen van de Leiden Marathon?
  Wij pretenderen niet de mooiste te zijn, niet de grootste, maar wel gewoon een hele leuke...

  Vind jij het leuk om bij ons op de koffie te komen? Collega-blogger Running Ronald (Ronald Meijer), is onze co-gastheer. Hij heeft al jaren “iets met Leiden”.

  Ik nodig jou van harte uit om met jouw bloggenoten aan te schuiven bij onze lunch in het Koetshuis de Burcht op zondag 29 maart om 13.00 uur. Dan vertellen wij je wat en laten een en ander zien.
  Ik zou het erg leuk vinden als je erbij zou zijn. Stuur even een mailtje ter bevestiging naar Cécile Burghouwt: cecile.burghouwt@marathon.nl.

  Hopelijk tot de 29e.


  Hartelijke groeten,

  Tjeerd Scheffer
  Leiden Marathon, voorzitter

  BeantwoordenVerwijderen