Nieuw blog!

Welkom om mijn blog.
Voorgaande blogs zijn te lezen op: http://gisellavanhelteren.weblog.nl/
dinsdag 25 oktober 2011

Nanouk

Nanouk heeft regelmatig last van stijve spieren en vooral nadat ze eerst flink geravot heeft en dan na het rusten weer op moet staan. Niet zo raar dacht ik altijd, na een flinke inspanning heb ik de volgende dag ook spierpijn. De afgelopen week had ze na het rusten echter zoveel last dat ze niet eens meet op haar rechter achterpoot ging staan. Daar kwam ook nog bij dat ze al enige tijd als ze ging zitten, haar rechter bil ontweek en uitsluitend op haar linker bil ging zitten. Ik maakte mij hier dusdanige zorgen over dat ik afgelopen vrijdag toch maar ff bij de dierenarts ben geweest. Zij zag meteen dat er te veel speling op haar rechter knie zat en adviseerde mij om er toch maar foto's van te laten maken. Dit zou dan onder een roesje moeten en dan zouden ze meteen nogmaals aan haar knie kunnen voelen hoeveel speling er nu daadwerkelijk op zit. Ze heeft namelijk nogal sterke spieren die ze bij de dierenarts volledig aangespannen houdt. Dus meteen maar een afspraak gemaakt.
Vandaag was het zover. Vanmorgen heb ik haar weggebracht en zo'n anderhalf uur later kreeg ik al telefoon met de uitslag. Die is niet zo best....

Tijdens haar roesje hebben ze nogmaals de flexibiliteit van haar rechter knie getest en het is vrijwel zeker dat de kruisbanden hiervan gescheurd zijn. Toen bleek ook dat haar linker knie flexibeler is dan gewenst. Het lijkt erop dat de kruisbanden hiervan ook al aan het scheuren zijn. Waarschijnlijk doordat ze haar rechter knie ontziet en haar linker knie daardoor zwaarder belast. Daar komt ook nog eens bij dat op de foto's te zien was dat haar rechter heup minder ver in de kom zit dan haar linker heup.
Toen ik aangaf dat ik het idee had dat ze er over het algemeen niet zo heel veel last van had, zei ze: "Nanouk reageerde zelfs toen ze onder narcose was en wij aan haar knie zaten...." Ze er heeft dus weldegelijk behoorlijke last van.
Al met al wordt het zo dus een complex probleem en de dierenarts heeft ons doorverwezen naar een orthopeed. We hebben meteen gebeld voor een afspraak en kunnen a.s. vrijdag al terecht, dus...... Wordt vervolgd!

1 opmerking:

  1. Ach, die Nanouk...! Tja het is natuurlijk een bekend probleem bij grotere honden, maar daar schieten jullie natuurlijk niets mee op! Hopelijk kan de orthopeed jullie helpen! Ik duim alvast voor jullie én Nanouk natuurlijk!

    BeantwoordenVerwijderen